Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Κορνεδάκια

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
κρέμα ζαχαροπλαστικής 
600 gr γάλα
ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα φιλέ 
1 κρόκος αυγού

Υλικά για σιρόπι 
2.5 κούπες νερό
3.5 κούπες ζάχαρη
1 βανίλια

Εκτέλεση
Παίρνουμε έτοιμα μεταλλικά χωνάκια ή αν δεν έχουμε φτιάχνουμε με χαρτόνι χωνάκια και τα ντύνουμε εξωτερικά με αλουμινόχαρτο. 
Αλείφουμε βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι. 
Κόβουμε τη σφολιάτα σε λωρίδες πάχους 1 cm.
Παίρνουμε μια λωρίδα και την τυλίγουμε γύρω από το χωνάκι προσεκτικά, ώστε η κάθε περιστροφή να επανωτίζει την άλλη.
Αλείφουμε με τον κρόκο και τα βάζουμε όρθια σε ένα ταψί να ψηθούν για 20 - 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. 
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Εκτέλεση για σιρόπι:
Βράζουμε όλα τα υλικά για 15 - 20 λεπτά σε σιγανή φωτιά, ώστε να έχουμε ένα καλά δεμένο σιρόπι.

Συναρμολόγηση:
Βάζουμε τα κορνεδάκια στο ζεστό σιρόπι και τα σιροπιάζουμε και από τις δυο μεριές. 
Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και γεμίζουμε τα κορνεδάκια. 
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια ή φιλέ αμύγδαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: