Κορνεδάκια
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
κρέμα ζαχαροπλαστικής
600 gr γάλα
ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα φιλέ
1 κρόκος αυγού
Υλικά για σιρόπι
2.5 κούπες νερό
3.5 κούπες ζάχαρη
1 βανίλια
Εκτέλεση
Παίρνουμε έτοιμα μεταλλικά χωνάκια ή αν δεν έχουμε φτιάχνουμε με χαρτόνι χωνάκια και τα ντύνουμε εξωτερικά με αλουμινόχαρτο.
Αλείφουμε βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Κόβουμε τη σφολιάτα σε λωρίδες πάχους 1 cm.
Παίρνουμε μια λωρίδα και την τυλίγουμε γύρω από το χωνάκι προσεκτικά, ώστε η κάθε περιστροφή να επανωτίζει την άλλη.
Αλείφουμε με τον κρόκο και τα βάζουμε όρθια σε ένα ταψί να ψηθούν για 20 - 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Εκτέλεση για σιρόπι:
Βράζουμε όλα τα υλικά για 15 - 20 λεπτά σε σιγανή φωτιά, ώστε να έχουμε ένα καλά δεμένο σιρόπι.
Συναρμολόγηση:
Βάζουμε τα κορνεδάκια στο ζεστό σιρόπι και τα σιροπιάζουμε και από τις δυο μεριές.
Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και γεμίζουμε τα κορνεδάκια.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια ή φιλέ αμύγδαλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου