Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Γιαπωνέζικο Cheese Cake

Υλικά

5 αυγά (χωρισμένα)
100 gr ζάχαρη
80 gr πλήρες γάλα
140 gr τυρί κρέμα
40 gr βούτυρο
15 gr κορν - φλάουρ
50 gr αλεύρι φαρίνα
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
μαρμελάδα επιλογής μας

Εκτέλεση

Χτυπάμε για 2 λεπτά τους κρόκους και το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με το τυρί κρέμα μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε το βούτυρο.
Έπειτα, ρίχνουμε το μείγμα με το τυρί, το γάλα και το βούτυρο στους κρόκους.
Κοσκινίζουμε το κορν φλάουρ, το αλεύρι, τη βανίλια και το αλάτι και τα προσθέτουμε και αυτά.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
Ρίχνουμε το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα και ανακατεύουμε με μαρίζ καλά και έπειτα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα 2/3 σε 2 δόσεις σιγά - σιγά για να δώσουμε αέρα στο μείγμα.
Σε ένα φορμάκι στρόγγυλο βάζουμε βούτυρο και κολλάμε λαδόκολλα στον πάτο και στα πλάγια, να εξέχει από το φορμάκι κατά το διπλάσιο ύψος γιατί θα φουσκώσει πολύ το μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά.

Αφού κρυώσει, απλώνουμε την μαρμελάδα της επιλογής μας στην επιφάνεια του cheese cake.


Δεν υπάρχουν σχόλια: