Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Λουκανοπιτάκια με μαλακή ζύμη

Υλικά
3,5 κούπες φαρίνα
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
1 αυγό
1 κούπα γάλα στους 40o C
15 λουκανικάκια
κέτσαπ & μουστάρδα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα.
Ανοίγουμε μια τρύπα στο αλεύρι και ρίχνουμε όλα τα υλικά 
Ζυμώνουμε και αφήνουμε μια ώρα περίπου να φουσκώσει.
Το χωρίζουμε σε μπαλάκια.
Η συγκεκριμένη δόση μας δίνει 4 μπαλάκια.
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε στρόγγυλο φύλλο πάχους 3 χιλιοστών και το κόβουμε σε τρίγωνα όπως στην πίτσα.
Σε κάθε τριγωνάκι βάζουμε λίγη κέτσαπ - μουστάρδα και το λουκανικάκι και το τυλίγουμε από τη φαρδιά πλευρά στην άκρη.
Ψήνουμε στους 200 μέχρι να φουσκώσουν και μετά στους 180 μέχρι να ροδίσουν. 
Εναλλακτικά, μπορούμε να κάνουμε και γέμιση με τυρί χρησιμοποιώντας 350 gr τυρί και 2 αυγά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: