Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Black Forest ...αλλιώς σε ποτήρι 

Υλικά 
500 gr σαβαγιάρ
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής
600 gr γάλα
1 φάκελο γκαρνί
200 gr γάλα
1 κονσέρβα βύσσινο
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
μερέντα
λικέρ κεράσι
λίγη ζάχαρη
τρίμματα κουβερτούρας


Εκτέλεση 
Στρώνουμε σε ένα ποτήρι σαβαγιάρ, το οποίο το βρέχουμε με λικέρ κεράσι.
Σουρώνουμε τα βύσσινα και τον χυμό τον βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη (όση επιθυμούμε). 
Το ανακατεύουμε και το βάζουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να δέσει. 
Ρίχνουμε και τα βύσσινα και τα αφήνουμε να δέσουν και αυτά. 
Έπειτα, τα αφήνουμε να κρυώσουν. 
Στη συνέχεια απλώνουμε πάνω από τα σαβαγιάρ μια κουταλιά κρέμα ζαχαροπλαστικής αφού πρώτα την έχουμε χτυπήσει με τα 600 gr  γάλα. 
Απλώνουμε 1 - 2 κουταλιές από το ζελέ βύσσινο πάνω στην κρέμα και έπειτα απλώνουμε μερέντα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά. 
Στην τελευταία στρώση βάζουμε γκαρνί και διακοσμούμε με ζελέ βύσσινο και τρίμματα κουβερτούρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: