Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Τάρτα Φράουλα



Υλικά για τη ζύμη:
200 gr βούτυρο αγελάδα
100 gr ζάχαρη άχνη
1 αυγό
300  gr αλεύρι

Υλικά για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
4 κρόκοι
1 αυγό
100 gr κορν φλάουρ
270 gr ζάχαρη
1 βανίλια

Υλικά για ντεκόρ:
1 κουπάκι φράουλες - τριμμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε με το φτερό όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Τη βγάζουμε από το ψυγείο, την κόβουμε στη μέση και παίρνουμε τη μισή. Τη βάζουμε ανάμεσα σε 2 φύλλα λαδόκολλας και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Την μεταφέρουμε σε μια ταρτιέρα και τη στρώνουμε καλά, ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα της φόρμας. Κάνουμε τρύπες με ένα πηρούνι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 25 με 30 λεπτά. Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει. 

Εκτέλεση για την κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη βανίλια να ζεσταθούν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, τον κρόκο, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Παίρνουμε λίγο γάλα και το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών. αδειάζουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και τη βάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος με μια μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνειά της και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο. Λίγο πριν τη χρησιμοποιήσουμε, τη μαλακώνουμε με ένα αυγοδάρτη.

Συναρμολόγηση:
Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα και την καλύπτουμε με τις φράουλες. Γαρνίρουμε με τρίμματα κουβερτούρας και ζάχαρη άχνη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: