Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Cup cakes Πραλίνας

Υλικά 
60 gr πραλίνα σοκολάτας,
120 gr βραστό νερό,
40 gr κακάο,
1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ
120 gr κρέμα γάλακτος
120 gr σπορέλαιο
2 αβγά
1 βανίλια
130 gr ζάχαρη
140 gr αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 
Υλικά για τη γέμιση : 300 gr τυρί,κρέμα,300 gr πραλίνα σοκολάτας, 2 βανίλιες


Υλικά για τη διακόσμηση ( προαιρετικά ) : Πραλίνα Σοκολάτας


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο. Σε ένα μπολ βάζουμε την πραλίνα σοκολάτας, το βραστό νερό και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε  κακάο, καφέ και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα, το σπορέλαιο, τα αυγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ για να ομογενοποιηθεί. Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Αλείφουμε με βούτυρο και κακάο 12 φορμάκια για cup cakes στα 2/3 της χωρητικότητάς τους. Ψήνουμε στον φούρνο για 20 - 25 λεπτά. Αφήνουμε τα cup cakes να κρυώσουν για 1 ώρα.
Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μασκαρπόνε, την πραλίνα, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε τη γέμιση μας σε ένα κορνέ και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει.
Για τη διακόσμηση
Με ένα μαχαίρι κόβουμε το πάνω μέρος των cup cakes  γύρω γύρω, έχοντας κλίση 45 και βγάζουμε ένα κωνικό μέρος από τα cup cakes. Γεμίζουμε όλα τα cup cakes με τη γέμιση και πασπαλίζουμε με τα τρίμματα από το πάνω μέρος των cup cakes που έχουν αφαιρέσει και περιχύνουμε με λίγη πραλίνα σοκολάτας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: