Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Ρωξάκια

Υλικά
2 ποτήρια σπορέλαιο
2 ποτήρια γάλα
3 αυγά
50 gr νωπή μαγιά
1 μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
κακάο
κανέλα
1 kg αλεύρι

Υλικά για σιρόπι 
7 ποτήρια νερό
7 ποτήρια ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Σε ένα ποτήρι γάλα λιώνουμε τη μαγιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά εκτός από το κακάο και την κανέλα και τα ζυμώνουμε μαζί με τη μαγιά. Όταν η ζύμη είναι ρευστή, κρατάμε 7 κουταλιές της σούπας από το μείγμα και βάζουμε το κακάο και την κανέλα. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί σκεπασμένο για 15 λεπτά.
Παίρνουμε και κόβουμε 7 μπαλάκια. Παίρνουμε μια μια τις μπάλες και τις ανοίγουμε με τον πλάστη σε ένα στρογγυλό σχήμα. Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα με το κακάο, το βάζουμε στο κέντρο του φύλλου και το κάνουμε ρολό. Κόβουμε ροδέλες από το ρολό και τις βάζουμε στο ταψί με λαδόκολλα για να ξεκουραστούν 10 λεπτά.
Τις ψήνουμε στους 180 για 15 - 20 λεπτά.
Όσο ψήνονται ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε και το λεμόνι.
Αφού κρυώσει το σιρόπι, το ρίχνουμε στα ζεστά ρωξάκια και τα αφήνουμε να ρουφήξουν από την μια πλευρά και έπειτα από την άλλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: