Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Παγωτό φράουλα 

Υλικά:
750 gr φράουλες
2 κούπες κρέμα γάλακτος 
1 φλυτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
8 - 10 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη (κατά προτίμηση)

Εκτέλεση:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει παχύρευστη. Αλέθουμε τις φράουλες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε το γιαούρτι στις φράουλες και όλο μαζί το μεταφέρουμε στη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Το χτυπάμε με το μίξερ και το βάζουμε στην κατάψυξη. Κάθε μισή ώρα το χτυπάμε στο μίξερ. Επαναλαμβάνουμε για άλλες 3 - 4 φορές ώστε να   μην πιάσει κρυστάλλους. Την τελευταία φορά, το αδειάζουμε σε φόρμα που την έχουμε καλύψει με μεμβράνη και το βάζουμε να παγώσει.                                                                                                                                                                                                                                                                              
Το ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με φράουλες και σιρόπι σοκολάτας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: