Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Μπαμπαδάκια

Υλικά για τη ζύμη:
300 gr αλεύρι
100 gr βούτυρο λιωμένο
250 gr χλιαρό γάλα
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας κοφτές ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ξύσμα από ένα λεμόνι

Για τη γέμιση:
1 κουτί γκαρνί σκόνη
400 ml γάλα κρύο

Για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
2 1/2 κούπες νερό
χυμό από μισό λεμόνι
1 βανίλια
1 σφινάκι ρούμι
λίγη μαρμελάδα βερύκοκο για άλειμα

Για την καραμέλα:
Φτιάχνουμε καραμέλα με ζάχαρη και την αφήνουμε σε λαδόκολλα μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Για ντεκόρ:
Σαντιγύ - Γλυκό κεράσι - Καραμέλα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη σαντιγύ με το γάλα και τα βάζουμε στο ψυγείο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε γάλα, ζάχαρη, μαγιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά, λιωμένο βούτυρο, αλάτι, ξύσμα λεμόνι και βανίλια. Ανακατεύοντας (στο μίξερ) ρίχνουμε αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα μείγμα παχύρευστο και κολλώδες. Αδειάζουμε το μείγμα με ένα κουτάλι σε 12 υποδοχές για muffins στα οποία έχουμε βάλει βούτυρο και αλέυρι. Τα αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσουν ως το χείλος. Ψήνουμε στους 170 για 30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. 

Εκτέλεση για σιρόπι:
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 2 - 3 λεπτά και προσθέτουμε το λεμόνι, τη βανίλια και το ρούμι. Βουτάμε στο ζεστό σιρόπι τα κρύα μπαμπαδάκια αφού πρώτα κόψουμε το καπάκι από πάνω. Τα αφήνουμε 2 λεπτά να σιροπιαστούν καλά. Τα βάζουμε σε πιατέλα για να κρυώσουν. Τα γεμίζουμε με σαντιγύ με ένα κορνέ και αλείφουμε την επιφάνεια με μαρμελάδα. Στολίζουμε με σαντιγύ, κερασάκι και καραμέλα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: