Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Ρεβανί

Υλικά
8 αυγά
150 gr αλεύρι
150 gr ζάχαρη
150 gr σιμιγδάλι ψιλό
μπέικιν πάουντερ
ξύσμα πορτοκαλιού
βανίλια
50 ml  χυμό πορτοκάλι
50 gr βούτυρο

Υλικά για το σιρόπι
500 gr ζάχαρη
500 ml νερό

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι, με το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το σιμιγδάλι και το αλεύρι λίγο - λίγο.
Μόλις ομογενοποιηθεί ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρομένο ταψί και το ψήνουμε σε φούρνο στους 170 για περίπου 40 λεπτά.
Το βγάζουμε και σιροπιάζουμε.
Σερβίρεται ως παραδοσιακό επιδόρπιο ή ως γλυκό για κέρασμα.
Μπορούμε να βάλουμε καρυδόψιχα, αμυγδαλόψυχα, κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας καθώς επίσης και ινδοκάρυδο.

Εκτέλεση για σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά για 5 λεπτά

1 σχόλιο:

Georgia Douliaka είπε...

Φαίνεται πολύ ωραίο! Θα δοκιμάσω κ τη συνταγή σύντομα!