Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Τούρτα με σοκολάτα και φράουλα

Υλικά για το παντεσπάνι 
5 αυγά
1.5 κούπα ζάχαρη
1.5 κούπα αλεύρι
1 μπέικιν
1 βανίλια
ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι

Υλικά για την κρέμα σοκολάτα 
400 gr γάλα
350 gr κρέμα γάλακτος
150 gr κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας κακάο
2 βανίλιες 
1 αυγό
150 gr  ζάχαρη
5 κρόκους αυγών
40 gr αλεύρι
60 gr κάστερ πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
200 gr κρέμα γάλακτος χτυπημένη
       Η τούρτα έγινε με αφορμή τα γενέθλια 
                                                                                           της  Ραφαέλας!!! Χρόνια πολλά Ραφαέλα!!!

Υλικά για το κρέμα φράουλας
150 gr κρέμα γάλακτος
170gr λευκή κουβερτούρα
180 gr ώριμες φράουλες
20 gr ζάχαρη
20 gr άχνη
1 βανίλια
3 gr φύλλο ζελατίνη

Υλικά για το γλάσο φράουλας
120 gr ώριμες φράουλες 
300 gr λευκή κουβερτούρα
50 gr κρέμα γάλακτος
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής προαιρετικά

Εκτέλεση για το παντεσπάνι (Δείτε τη συνταγή για μηλόπιτα)
Εκτέλεση για κρέμα σοκολάτα:
 Σε ένα μπόλ χτυπάμε το αυγό, τους κρόκους και τη ζάχαρη. Κοσκινίζουμε το κόρν φλάουρ και το αλεύρι μέσα στα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια πάστα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το κακάο και τα αφήνουμε μέχρι να βράσουν. Το βγάζουμε από τη φωτιά, βάζουμε τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά για να λιώσει. Προσθέτουμε στα αυγά 4-5 κουταλιές καυτό γάλα και ανακατεύουμε να μην πήξει το αυγό. Στη συνέχεια, ρίχνουμε όλο το αυγό σιγά - σιγά μέσα στο γάλα. Το βάζουμε ξανά πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει. Μόλις σφίξει η κρέμα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη χτυπάμε με το σύρμα για άλλο ένα λεπτό. Τη βάζουμε σε ένα μπολ με μια μεμβράνη στην επιφάνεια και την αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουμε με το σύρμα να αφρατέψει. Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Εκτέλεση κρέμας φράουλας:
 Μουσκεύουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια σε σφιχτή σαντιγύ. Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με την κρυσταλλική ζάχαρη. Μόλις πάρει μια βράση, το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκολάτα και τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αφού κρυώσει ρίχνουμε τη σαντιγύ και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθούν. Τη βάζουμε σε ένα τσέρκι αφού πρώτα έχουμε βάλει μεμβράνη, τη στρώνουμε και τη βάζουμε στην κατάψυξη.

Εκτέλεση γλάσου φράουλας:
 Βάζουμε τις φράουλες στο μπλέντερ και τις πολτοποιούμε. Τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με την κρέμα γάλακτος και τις αφήνουμε να ζεσταθούν. Ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Εάν θέλουμε πιο έντονο κόκκινο χρώμα, προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής και το αφήνουμε να κρυώσει.

Συναρμολόγηση:
 Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 μέρη. Τοποθετούμε το 1ο και απλώνουμε πάνω τη μισή κρέμα σοκολάτας. Βάζουμε το 2ο και απλώνουμε την κρέμα φράουλας και την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτα. Βάζουμε και το 3ο και από πάνω απλώνουμε σαντιγύ και το γλάσο φράουλας. Στολίζουμε με ροζέτες σαντιγύς και φράουλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: