Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Τούρτα Pepa

Υλικά για το παντεσπάνι

 5 αυγά 
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
1.5 φλιτζάνι αλεύρι
1 μπέικιν
2 βανίλιες
Ξύσμα από λεμόνι

Υλικά για το σιρόπι

1 ποτήρι νερό
5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
έτοιμο σιρόπι της αρεσκίας μας ή άρωμα

Εκτέλεση για σιρόπι

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βράζουμε για 4 -5 λεπτά.

Εκτέλεση

 Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μπέικιν, τις βανίλιες και το ξύσμα και στο τέλος το αλεύρι.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα το μοιράζουμε σε 2 ή 3 ταψάκια ανάλογα με το πόσα παντεσπάνια θέλουμε να κάνουμε.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά.
Μόλις κρυώσουν τα παντεσπάνια, τα σιροπιάζουμε και τοποθετούμε παντεσπάνι - κρέμα της αρεσκίας μας - παντεσπάνι - κρέμα - παντεσπάνι και στολίζουμε με σαντιγύ και χρωματιστά κουφετάκια και λουλουδάκια. 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τελεια τουρτα