Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Φανουρόπιτα

Υλικά
2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
2 ποτήρια ζάχαρη
1 φαρίνα (ίσως και περισσότερο)
1 ποτήρι καρύδια
1 κουταλάκι κανέλλα 
λίγες σταφίδες
λίγο κονιάκ 
1 βανίλια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά (πορτοκάλι, καλαμποκέλαιο και κονιάκ) και προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλλα, τα καρύδια, τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
Στο τέλος κοσκινίζουμε τη φαρίνα και τη βανίλια και τα προσθέτουμε στο μείγμα, το οποίο θα πρέπει να μην είναι πολύ σφιχτό.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 - 50 λεπτά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: