Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Χορτοπιτάκια νηστήσιμα

Υλικά
1 ποτήρι νερό
λίγο λάδι
1 ξερή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
1 κουταλιά ζάχαρη
500 gr αλεύρι (περίπου)
αντίδια, σπανάκι, σέσκουλα (ή οτιδήποτε άλλο έχετε)
κρεμμυδάκια φρέσκα ή ξερά
αλάτι
πιπέρι



Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι και τη μαγιά, τα ανακατεύουμε και σιγά - σιγά βάζουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί (να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο) περίπου για ένα μισάωρο.
Ζεματίζουμε τα χόρτα και στη συνέχεια, τα σοτάρουμε με κρεμμυδάκι φρέσκο ή κρεμμύδι.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης, τα ανοίγουμε, προσθέτουμε μια ποσότητα από τα χόρτα και τα κλείνουμε προσεκτικά ώστε να μη μας ανοίξουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 - 220 μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: