Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Γλυκό του κουταλιού καρότο

Υλικά

1 kg τριμμένο καρότο
1.100 gr ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας μέλι
10 - 12 γαρίφαλα καρφάκια
1 ξύλο κανέλας
1 φακελάκι ζάχαρη αρωματισμένη με βανίλια (ή με βανίλια και κανέλα)
Χυμό από 2 πορτοκάλια (περασμένο από σουρωτήρι για να μην έχει ίνες)
1.200 gr νερό


Εκτέλεση 
Βάζουμε το τριμμένο καρότο σε νερό και το βράζουμε για 10 - 12 λεπτά σε μέτρια φωτιά για να μαλακώσει.
Ύστερα το αδειάζουμε σε σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίσει εντελώς από τα υγρά του.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, τη ζάχαρη, τα ξυλάκια κανέλας και τα καρφάκια του γαρίφαλου και το αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 6 -7 λεπτά.
Μετά προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και αφήνουμε να βράσει για 20 - 25 λεπτά.
Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει ακόμα μια ή δυο βράσεις.
Ελέγχουμε εάν το σιρόπι μας έδεσε καλά, ρίχνοντας μια σταγόνα σε πιατάκι που έχουμε βάλει για λίγο στο ψυγείο και η οποία δεν πρέπει να απλώνεται.
Εάν η σταγόνα απλώνεται τότε αφήνουμε για 2 -3 λεπτά ακόμη να βράσει το σιρόπι.
Αφήνουμε όλη τη νύχτα το γλυκό στην κατσαρόλα και το επόμενο πρωί ελέγχουμε μήπως έχει "αφήσει" υγρά οπότε αραίωσε το σιρόπι του.
Εάν έχει συμβεί αυτό, ξαναβράζουμε το γλυκό για άλλα 5-7 λεπτά, για να "δέσει" καλά το σιρόπι και βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

CONGRADS!!! AVTWNHS