Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Κορμός Angry Birds

Υλικά

400 gr μπισκότα (μιράντα ή πτι-μπερ)
350gr άχνη
2 αυγά
1 βιτάμ (πλάκα)
4 κουταλιές κακάο
λίγο κονιάκ
λίγο γάλα
1 βανίλια
ζαχαρόπαστα σε διάφορα χρώματα





Εκτέλεση

Χτυπάμε την άχνη με το βούτυρο.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Ρίχνουμε το κακάο και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Σπάμε τα μπισκότα και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
Προσθέτουμε το γάλα και το κονιάκ για να μαλακώσουν και τα ανακατεύουμε μαζί.
Τοποθετούμε μεμβράνη σε ένα μπολ στρόγγυλο (στο μέγεθος που επιθυμούμε) και ρίχνουμε το μείγμα.
Έπειτα, το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει για 2 ώρες περίπου.
Το αναποδογυρίζουμε σε έναν χάρτινο δίσκο και το αλείφουμε με γλάσο σοκολάτας.
Τέλος, ανοίγουμε τη ζαχαρόπαστα με άχνη και δίνουμε το σχέδιο που επιθυμούμε. 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μου αρεσει το γλυκο