Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Μηλόπιτα


Υλικά για παντεσπάνι

5 αυγά
1,5 φλιτζάνι αλεύρι
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
ξύσμα και λίγες σταγόνες από λεμόνι ή πορτοκάλι

Υλικά για καραμελωμένα μήλα

μήλα σε ροδέλες
μισή πλάκα βιτάμ
3/4 της κούπας ζάχαρη
κανέλα


Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στο ταψί.
Από πάνω ρίχνουμε τη ζάχαρη και την κανέλα.
Κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες και τα στρώνουμε στο ταψί.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το μπέικιν, τις βανίλιες και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
Στο τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35 - 40 λεπτά.
Όταν βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο, το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα ώστε τα μήλα να είναι από πάνω.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μου αρεσει ποια η συνταγη