Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Σιμιγδαλένιος χαλβάς

 

Υλικά
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
3 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
Προαιρετικά σταφίδες,καρύδια και κανέλα.


Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τις σταφίδες και τα καρύδια και τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρει το σιμιγδάλι το χρώμα που επιθυμούμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί.
Ρίχνουμε το νερό μέσα στην κατσαρόλα και περιμένουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
Το βγάζουμε από το μάτι και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
Το βάζουμε σε διάφορα μπολάκια και σερβίρουμε με κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: