Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Πεϊνιρλάκια

Υλικά
1 ποτήρι νερό
λίγο λάδι
1 ξερή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
1 κουταλιά ζάχαρη
500 gr αλεύρι (περίπου)



Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι και τη μαγιά, τα ανακατεύουμε και σιγά - σιγά βάζουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί (να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο) περίπου για ένα μισάωρο.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης δίνοντάς τους το γνωστό σχήμα που έχουν τα πεϊνιρλί.
Απλώνουμε σάλτσα και βάζουμε τα υλικά της αρεσκείας μας (ζαμπόν, κασέρι, φέτα, μανιτάρια).
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 - 220 μέχρι να ροδίσουν.
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

σηνταγηπειρνιλακια