Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Καρυδόπιτα 

 

Υλικά 
6 αυγά 
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
1 και 1/2 του γλυκού μπέικιν πάουντερ 
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 και 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα

Υλικά για σιρόπι

2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη ή χυμό λεμονιού
1 κουταλιά κονιάκ

Εκτέλεση 

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν (περίπου 10 λεπτά).
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη φρυγανιά, το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν.
Μόλις ασπρίσουν τα αυγά, ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα με τη φρυγανιά για να μη ξεφουσκώσουν τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
Στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια πάλι προσεκτικά και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε το μείγμα μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 - 35 λεπτά.

Εκτέλεση για σιρόπι

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά και στο τελείωμα ρίχνουμε τη γλυκόζη και το κονιάκ.
Το αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε την καρυδόπιτα λίγο μετά που θα βγει από τον φούρνο. 

3 σχόλια:

nipiotsarka είπε...

Εκπληκτική συνταγή!!!την δοκίμασα και είναι εξαιρετική!

Eri Stergiou είπε...

Ευχαριστούμε πολύ!

Georgia Douliaka είπε...

Τέλειο φαίνεται!!! Θα το δοκιμάσω!