Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Μπισκότα με Ζαχαρόπαστα


Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καβάλας έφτιαξαν μπισκότα κανέλας τα οποία τα στόλισαν με χριστουγεννιάτικα σχέδια από ζαχαρόπαστα.

Υλικά

300 gr βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
200 gr καστανή ζάχαρη
40 ml γάλα
500 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Συνεχίζουμε με το γάλα και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, την κανέλα και τη βανίλια.
Όταν το ζυμάρι γίνει σφιχτό το ανοίγουμε με τον πλάστη ανάμεσα σε δυο κομμάτια μεμβράνης σε φύλλο πάχους 1,5 cm. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1 με 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160.
Αφαιρούμε από το ζυμάρι τις μεμβράνες και με ένα κουπάτ δίνουμε στα μπισκότα το σχήμα που θέλουμε.
Βάζουμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά.



Καλή σας Επιτυχία!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ηπεροχι σινταγη