Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Κέικ Σοκολάτας


Υλικά
4 αυγά
2,5 - 3 φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζανάκι κακάο
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
1 μπέικιν

Υλικά για γκανάζ


150 γραμμάρια κουβερτούρα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
50 gr βούτυρο

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το πορτοκάλι και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Τέλος, ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Για την γκανάζ
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.Ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο. Όταν το κεικ είναι χλιαρό ρίχνουμε την γκανάζ και αν θέλουμε κάνουμε γραμμές σε διάφορα σχέδια με λιωμένη λευκή κουβερτούρα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: