Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Σοκολατόπιτα



Υλικά για το κέικ

1 ποτήρι αλεύρι φαρίνα
1/2 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερό
4 κουταλιές της σούπας κακάο
3 αυγά
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι

Υλικά για το σιρόπι

100 gr ζάχαρη
175 gr νερό
25 gr  γλυκόζη

Υλικά για την γκανάζ

175 gr κρέμα γάλακτος
200 gr κουβερτούρα 62% κακάο

Εκτέλεση για το κέικ

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το νερό, το λάδι και το κακάο και χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη βανίλια και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα ώστε να γίνει μια ρευστή ζύμη.
Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί βουτυρωμένο και το ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά στους 160.

Εκτέλεση για σιρόπι

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν για 4 λεπτά.

Εκτέλεση για γκανάζ

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι τους 85 βαθμούς.
Έπειτα ρίχνουμε θρυμματισμένη την κουβερτούρα και με έναν αβγοδάρτη ομογενοποιούμε το μείγμα.
Ρίχνουμε το σιρόπι μέσα στην γκανάζ και έτσι όπως είναι ζεστό το ρίχνουμε στο κέικ.






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ηπεροχα γλυκο