Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Μιλφέιγ σε ποτήρι

Υλικά για τη βάση:
1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας 
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Υλικά για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
100 gr κορν φλάουρ
6 κρόκους
270 gr ζάχαρη
1 βανίλια
100 gr  βούτυρο
50 gr άχνη ζάχαρη
200 ml  κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 850 ml γάλακτος και προσθέτουμε τη βανίλια και τη μισή ζάχαρη και το βάζουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη.
Παίρνουμε ένα σύρμα και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα και το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Μόλις βράσει το μείγμα της κατσαρόλας το προσθέτουμε σε δόσεις μέσα στο μπολ.
Βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα όλο το μείγμα και αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η κρέμα μας.
Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
Σκεπάζουμε την κρέμα με μια μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει.
Παίρνουμε τη σφολιάτα και τη πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Κάνουμε με ένα πηρούνι τρύπες στη σφολιάτα, τη βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τη ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά.
Σε ένα μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει η σαντιγύ και την προσθέτουμε μέσα στην κρέμα. 
Τη βάζουμε σε ένα κορνέ.
Παίρνουμε ένα ποτήρι, θρυμματίζουμε τη σφολιάτα, ρίχνουμε κρέμα, ξανά σφολιάτα, κρέμα και στο τέλος πασπαλίζουμε με θρυμματισμένη σφολιάτα και ζάχαρη άχνη. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: